Erdoğan’dan Miçotakis’e Hamas itirazı: Onlar terör değil, direniş örgütüdür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas’ı terör örgütü olarak anan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile aynı fikirde olamayacağını ve bu tavrını üzücü bulduğunu söyledi.
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’da bir araya geldi.

İkili görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Miçotakis, Gazze’de İsrail’e karşı mücadele veren Hamas’ı “terör örgütü” olarak nitelendirdi.

Miçotakis’in konuşması sonrası söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Başbakanı ile aynı fikirde olmadığını belirtti.

“Hamas, toprakları işgal edilmiş bir direniş örgütüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Mutabık kalmadığımız çok önemli bir konu var. Hamas, 1947’den itibaren toprakları işgal edilmiş, bu topraklarının işgalinden sonra topraklarını koruma altına alan bir direniş örgütüdür. Hamas’ı bir terör örgütü olarak görmüyorum, tam aksine Hamas’ı kendi topraklarını ve kendi insanını korumanın mücadelesini veren insanlar olarak görüyorum.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Katil İsrail, Gazze’de yine toplu katliam yaptı!

İsrail’in Gazze Şeridi’nin çeşitli noktalarına düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı. Nusayrat …

Bir Cevap Yazın