Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 3’ü polis 7 kişi tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan davasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında gözaltındaki 3’ü emniyet görevlisi olmak üzere toplam 7 kişi tutuklandı.
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin devam eden soruşturmada 3 şüpheli polis adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Davanın firari sanığı Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine yargı düğmeye bastı.

Söz konusu soruşturma, “suç işlemek için anlaşmak”, “adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs”, “görevi kötüye kullanma” ve “suçluyu kayırma” suçlarından başlatıldı.

Polisler adliyeye getirildi

Bu kapsamda gözaltında bulunan 7 şüpheliden 3’ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Söz konusu 3 polis, sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne getirildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyede soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.

7 kişi tutuklandı

Tutuklama talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 7 zanlı, “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “suçluyu kayırma” suçlarından tutuklandı.

Bir kişinin işlemleri sürüyor

Soruşturmada gözaltına alınan bir şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. İçişleri Bakanlığı, 9 Mayıs’ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kremlin duyurdu! Erdoğan-Putin Astana’da görüşecekler

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip …

Bir Cevap Yazın