İzzeddin El Kassam Tugayları, katil İsrail’e büyük roket saldırısı başlattı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 81 artarak 35 bin 984’e yükseldi. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e büyük roket saldırısı başlatıldığını duyurdu. İşte Gazze’den son dakika haberleri…
İsrail Ordusu X hesabından İzzeddin El Kassam Tugayları’nın duyurduğu roket saldırısını doğruladı.
8 roketin atıldığının aktarıldığı açıklamada, “Birkaç dakika önce Refah’tan İsrail’in merkezine doğru bir roket yağmuru başlatıldı. İnsani yardımlar bu sabah Kerem Şalom Geçidi üzerinden Gazze’ye gidiyor ve şimdi de İsrail’in merkezine roketler atılıyor. Refah Kapısı’ndan bakıldığında şöyle görünüyordu” ifadelerini kullanarak, roketlerin fotoğrafını paylaştı.
TEL AVİV’E BÜYÜK ROKET SALDIRISI BAŞLATILDI
İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e “büyük bir roket saldırısı” başlatıldığını duyurdu.
Telegram’dan yapılan paylaşımda “Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak büyük bir roket bombardımanıyla” Tel Aviv’i hedef aldıklarını söyledi.
Gazze Şeridi’ndeki bir AFP muhabiri, Refah’tan roket atıldığını gördüğünü aktarırken, en az üç patlama sesi duyduğunu belirtti. AFP muhabiri, aylar sonra ilk kez Tel Aviv’de sirenlerin çaldığını söyledi.
İzzeddin el-Kassam Tugayları gece saatlerinde yaptığı açıklamada da Gazze Şeridi’nde düzenledikleri operasyonda pusuya düşürülen İsrail askerlerinden yeni esirler aldıklarını duyurmuştu.
CAN KAYBI 35 BİN 984’E YÜKSELDİ
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 233 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği 8 saldırıda 81 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 223 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 35 bin 984’e, yaralı sayısının 80 bin 643’e yükseldiği kaydedildi.
İSRAİL YİNE GECE SALDIRDI!
Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlenen saldırılar sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı.
Bölgedeki tıp kaynaklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeyindeki Hırbet Ads bölgesindeki Kışta ailesine ait evi bombalaması sonucu aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 6 Filistinli hayatını kaybetti. Söz konusu kişilere ait cenazeler Kuveyt İhtisas Hastanesi’ne getirildi.
Yine Refah kentinin orta kesimlerinde bulunan Yebna Kampı, İsrail topçuları tarafından vuruldu. Top atışları sonucu yaralananlar tedavi için Kuveyt İhtisas Hastanesi’ne götürüldü.
Refah kentinin güneyindeki Kışta Mahallesi ve Helal Pazar adlı bölgeleri İsrail topçuları ve tankçılarının yoğun atışlarının hedefi oldu.
İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Nusayrat bölgesindeki 2. Kampı’ndaki İman Apartmanı’ndaki bir daireyi bombaladı. Ayrıca Nusayrat Kampı da yeni hava saldırısıyla bombardımana maruz kaldı. Gazze’nin orta kesimlerindeki Beric Kampı da topçu atışları tarafından hedef alındı.
İSRAİL ASKERİ ESİR ALINDI
El-Kassam’ın Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı görüntülü açıklamada, “Cumartesi akşamı öncesinde Kassam savaşçıları, İsrail askerlerini Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki bir tünele çekerek komplike bir operasyon gerçekleştirdi.” ifadelerini kullandı.
İsrail askerlerinden bir grubu Cibaliya’daki tünellerin birinde pusuya düşürdüklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail askerleriyle sıfır mesafeden çatışma yaşandığını ayrıca gelen takviye güçlere de patlayıcılarla saldırılar düzenlendiğini kaydetti.
Ebu Ubeyde, tünele çekilen İsrail askerleriyle girilen çatışmada ölü yaralı ve esir olmak üzere tümünün ele geçirildiğini ve askerlerin ellerindeki askeri mühimmata da el konulduğunu söyledi.
Ebu Ubeyde’nin konuşması sırasında, tüneldeki operasyon sırasında öldürülen bir İsrail askerinin kaldırılmasının yanı sıra İsrail askeri elbiseleri, miğfer ve silahlara ait görüntüler paylaşıldı.
İsrail ordusunun, 27 Ekim’de Gazze Şeridi’ne başlattığı kara savaşı sırasında ilk kez İsrail askerlerinden esirler alındığı belirtilirken, esir askerlerin sayılarına ilişkin bilgi verilmedi.
İSRAİL REFAH’I BOMBALADI
Uluslararası Adalet Divanının kararına rağmen İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 6 Filistinli hayatını kaybetti.
Bölgedeki tıp kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Kuveyt İhtisas Hastanesi’ne aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 6 Filistinlinin cenazesi getirildi. İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırıda Refah kentinin kuzeyindeki Hırbet Ads bölgesindeki Kışta ailesine ait ev hedef alındı. Uluslararası Adalet Divanının derhal durdurması yönündeki kararına rağmen İsrail ordusunun Refah kentine saldırıları devam ediyor.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Katil İsrail, Gazze’de yine toplu katliam yaptı!

İsrail’in Gazze Şeridi’nin çeşitli noktalarına düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı. Nusayrat …

Bir Cevap Yazın