Gizli tanık Serdar Sertçelik’in iadesine ilişkin flaş açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Serdar Sertçelik’in iade sürecine ilişkin konuşarak gerekli belgelerin Macaristan’da olduğunu söyledi.
Türkiye’nin gündemine oturan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının hem iki numaralı adamı hem de gizli tanığı olan Serdar Sertçelik, Macaristan’da geçtiğimiz günlerde yakalandı.

Sertçelik’in İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in müşterek çalışmaları sonucu yakalanmasının ardından da iadesi için adli süreç başlatıldı.

Bu sürece ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında hazırlanan belgelerin Macaristan’da olduğunu kaydederek iadenin yapılmasının beklendiğini belirtti.

“40 günlük geçici tutuklama kararı var”

Bakan Tunç açıklamasında, Macaristan’da 40 günlük geçici tutuklama kararının verildiğini hatırlattı.

“Adli suçlar sebebiyle istedik”

Tunç ayrıca,”Türkiye gereken evrakları, Macar makamlara iletti, Sertçelik’i adli suçlar sebebiyle istedik. Orada bir yargılama gerçekleşecek. Yapılan yargılamadan sonra iadesinin gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

Macar mevkidaşıyla görüştü

Bakan Yılmaz Tunç, iadenin 40 günlük tutukluluk süresi beklenmeden gerçekleşmesi için Macar mevkidaşıyla görüştüğünü ve sürecin hızlandırılabileceğini de sözlerine ekledi.

Emniyet’te düzenlenen operasyonlar

Türkiye’de devam eden soruşturma kapsamında, Sertçelik’i istekleri doğrultusunda ifade vermeye zorlayan ve ardından yurt dışına kaçmasına yardımcı olan polis ve sivillere yönelik operasyon düzenlenmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Sertçelik, yurt dışına çıktıktan sonra açıklamalar yaparak emniyette, hükümet yetkililerini ifadesinde geçirmeye zorlandığını iddia etmişti.

Bu kapsamda yapılan operasyonlarda; ‘suç işlemek için anlaşma’, ‘adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘suçluyu kayırma’ suçlarından aralarında üst düzey emniyet yetkililerinin de olduğu 7 kişi tutuklanmıştı.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kremlin duyurdu! Erdoğan-Putin Astana’da görüşecekler

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip …

Bir Cevap Yazın