Cumhur’un kafası neden karışık?

Aziz Dağtekin Yazdı

Ankara’daki siyasi gelişmeler baş döndürüyor. 31 Mart seçimlerinden sonra hezimete uğrayan Ak Parti, bu kez yumuşama politikası takınarak, rol kapmaya çalışması gündemi değiştiriyor.

İşin özüne bakacak olursak Ak Parti içerisindeki bazı üst düzey yöneticilerinin MHP’yi dışlarcasına tavır takınması, hatta 31 Mart yerel seçim hezimetini MHP ile ortaklığa bağlamaları derin görüş ayrılıklarına yol açmıştır. En son olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Önce Özgür Özel, sonrasında da Meral Akşener ile görüşmesi, hemen akabinde Sinan Ateş’in ailesi ile görüşmesinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin söylediği “AK Parti-CHP ittifakı yapılsın” ifadeleri gündeme bomba gibi düştü ve Ankara gündemini derinden sarstı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çok titizlikle hazırlanmış mesajının içeriğinde “Cumhurbaşkanı’nın yanındayız” dense de burada çok açık net bir uyarı ve sitem niteliğinde mesaj var. Burada “siz madem normalleşiyorsunuz, madem biz MHP’yi engel olarak görünüyorsunuz, o zaman buyurun CHP ile AK Parti geniş tabanlı bir ittifak kursun. Bu mesaj açıktan bir rest, bir meydan okumadır diyebiliriz.

Bahçeli’nin “AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi MHP’nin samimi dileği ve temennisidir” sözlerinin ardından Cumhur İttifakı çatırdıyor mu, MHP ile AK Parti arasında bir ayrışma yaşanacak mı konuları Ankara’da ve medyada çok dillendiriyordu. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin dün “Allah bize yeter” diye yüzüklü ve rozetli bir fotoğraf paylaşması ise daha derin bir mesajdır.

Her ne kadar MHP, “Ayşe Ateş ile Sayın Cumhurbaşkanı’nın görüşmesinden rahatsız değiliz” dese de, bir rahatsızlık olduğu aşikardır. Bahçeli’nin enteresan bir açıklama yaptığı sıralarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İspanya yolundayken yapması ayrı bir anlam ve mana taşımaktadır. MHP Lideri Bahçeli bu açıklamayı sabah saatlerinde de yapabilirdi.

Her ne hikmetse açıklamanın zamanlaması da gizli mesajın içeriği de çok profesyonelce hazırlanması gözden kaçmamaktadır. MHP’nin bu açıklamasının yaklaşık bir saat sonrasında da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten üstü kapalı bir açıklama geldi. Çelik’in MHP’nin adının geçmediği açıklamasında “Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir.

Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır.” demesi başkaca ittifakların arayışının varlığını gizleyememiştir.

“Eğer AK Parti ile CHP Türkiye’nin menfaatine ise buyursun bir araya gelsinler” diyen MHP’nin Bilge Lideri Devlet Bahçeli’nin tabiriyle “feragatle hareket edişe” diğer bir ifadeyle bu meydan okumaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek cevabı merakla bekliyoruz.

YÖNETİCİ Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

İMECE, Jüpiter’i böyle görüntüledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli gözlem uydusu İMECE’nin Jüpiter ve uydularından aldığı …

Bir Cevap Yazın