ABD’den Gazze’deki katliam için İsrail’e daha fazla destek yolda!

Washington, İsrail’in operasyonlarına 18 milyar dolarlık 50 adet F-15 savaş uçağı satışıyla destek verecek. Bu, 7 Ekim’den bu yana ABD’nin İsrail’e yaptığı en büyük silah satışlarından biri olacak.
İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları Kurban Bayramı süresince de devam etti.

ABD ise 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden katliamlara en büyük desteği veren ülke oldu.

Beyaz Saray, kameralar önünde “ateşkes” çağrıları yaparken arka planda İsrail’e silah sevkiyatını artırmaya devam ediyor.

Washington Post’un haberine göre, ABD’de İsrail’e yapılacak en büyük silah satışlarından birinin önü açıldı.

Baskı görüyorlardı

Habere göre ABD Kongresi’ndeki iki Demokrat siyasetçi, uzun süredir karşı çıktıkları İsrail’e savaş jeti satışına onay verdi.

Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen üç ABD’li yetkili, Temsilciler Meclisi Üyesi Gregory Meeks ve Senatör Ben Cardin’in 18 milyar dolarlık 50 adet F-15 satışını onayladığını söyledi.

Haberde Meeks ve Cardin’in ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ve İsrail yanlısı politikacılardan bir süredir baskı gördüğü yazıldı.

ABD’den İsrail’e daha fazla destek yolda

Bir sonraki adımda ABD Dışişleri Bakanlığı, satışın onaylandığına dair Kongre’ye resmi bildirimde bulunacak. Böylece ABD’nin İsrail’e 18 milyar dolarlık F-15 satışı onaylanmış olacak.

İsrail basınında çıkan haberlere göre ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Başbakan Binjamin Netanyahu’ya Washington’un önümüzdeki günlerde İsrail’e silah sevkiyatı üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldıracağı sözünü verdi.

Silah ve mühimmatlar teslim sürecinde

İsrail Başbakanlık Ofisinin X sosyal medya hesabından ABD’den İsrail’e silah ve mühimmat gönderilmesine ilişkin açıklamada yapıldı.

Açıklamada, “ABD’nin İsrail Büyükelçisi Jack Lew dün Başbakan Netanyahu’ya, Başbakanın bahsettiği mühimmat ve silahların İsrail’e teslim edilme sürecinde olduğunu söyledi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Netanyahu’nun teslimatın gerçekleşmesini beklediği ve İsrailli yetkililere ABD’li mevkidaşlarıyla çalışma talimatı verdiği kaydedildi.

Netanyahu dün, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’ın, ABD yönetiminin İsrail’e bazı silah ve mühimmat vermeme sorununu çözmek için çalıştığını doğruladığını belirtmişti.

Blinken’a, ABD’nin son aylarda İsrail’e silah ve mühimmat sağlamamasını “mantıksız” olarak nitelendiren Netanyahu’nun, “ABD’nin en yakın müttefiki İsrail, canı için savaşıyor, İran ve diğer ortak düşmanlarımıza karşı da savaşıyor.” dediği aktarılmıştı.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kremlin duyurdu! Erdoğan-Putin Astana’da görüşecekler

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip …

Bir Cevap Yazın