Hac’da şeytan taşlayan Hacı, el değneğiyle şeytana ateş açtı!

Bir hacı, şeytan taşlarken kendinden geçerek şemsiyeyle adeta şeytana savaş açtı. O ana ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi.
Dünyanın dört bir yanından iki buçuk milyonu aşkın Müslüman, hac ibadeti yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde bulunuyor.

Haccın gerekliliklerinden biri olan Arafat Dağı’na çıkma ibadetini tamamlayan hacı adayları, bayramın ilk günlerini Mina’da geçirdi.

Şeytan taşladılar

Sabah saatlerinde şeytan taşlama alanı olan Jamarat’a geçen hacı adayları, burada şeytan taşlama görevini yaptı.

İlginç görüntüler

Bu sırada yabancı uyruklu olduğu görülen bir hacı adayının amatör kameralar tarafından çekilen görüntüsü ilginç anlara sahne oldu.

Görüntülerde, hacı adayının şeytan taşladığı sırada kendinden geçtiği ve etrafındaki hacı adaylarının bu duruma verdiği tepkiler yer aldı.

El değneğiyle şeytana ateş açtı

Hacı adayı elindeki şemsiyeyle şeytana ateş açtığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Şeytan taşlama nedir?

Hac ibadetinin zorunluluklarından biri olan “Şeytan Taşlama”, Hz. İbrahim’in şeytanı kovmak amacıyla ona taş fırlatmasını sembolize eder.

Hac mevsiminde Mina’da Kurban Bayramı’nın birinci, ikinci ve üçüncü günleri Akabe Cemresi, Küçük Cemre ve Orta Cemre olmak üzere üç şekilde şeytan taşlanır.

Üç günün sonunda hac görevi sona ermiş olur.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sinan Ateş davasında ara karar: 10 sanığa tahliye

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı …

Bir Cevap Yazın