Cenk Tosun, Fenerbahçe ile anlaştı

Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Cenk Tosun ile prensip anlaşmasına vardı.
Süper Lig’de geçen sezonu topladığı 99 puana rağmen ikinci olarak noktalayan Fenerbahçe’de İsmail Kartal ile yollar ayrılmış ve takımın başına dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho getirilmişti.

Portekizli çalıştırıcı ile yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen sarı-lacivertliler, Mourinho’nun raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Gündem forvet transferi

Michy Batshuayi’nin Galatasaray’a transfer olması sonrasında elinde yalnızca Edin Dzeko kalan Fenerbahçe, forvet arayışlarına devam ediyor.

Youssef En-Nesyri’yi transferinde önemli aşama kaydeden sarı-lacivertliler, yedek forvet olarak da yerli bir futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor.

Rennes, yüksek bonservis talep edince transfer gerçekleşmedi

İlk olarak Bertuğ Yıldırım’ı gündemine alan Fenerbahçe, Rennes’in 7 milyon euro bonservis bedeli talep etmesi üzerine transferde rota değiştirdi.

Sarı-lacivertli takımın, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve bonservisini eline alan deneyimli golcü Cenk Tosun’un peşinde olduğu ileri sürüldü.

Fenerbahçe, anlaştı

DHA’nın haberine göre; Sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve siyah-beyazlı kulüp ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlayamayan Cenk Tosun için devreye girdi.

Beşiktaş ile yaptığı görüşmelerin olumsuz sona ermesinin ardından serbest oyuncu konumundaki golcü isim ve menajeri ile görüşmelere başlayan Fenerbahçe, milli futbolcu ile 2 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı.

Cenk Tosun’un 2 yıllık maliyetinin maaş ve imza parası dahil toplam 2.5 milyon euro’ya yakın olacağı öğrenildi.

Cenk’in resmi sözleşmeye imza atmasının ardından sarı-lacivertli kulübün transferi resmi olarak açıklaması ve oyuncunun İstanbul’da takıma katılması bekleniyor.

Beşiktaş formasıyla 96 gol attı

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Takım kadrosunda yer alan Cenk, geride kalan sezonda istediği performansı sergileyemese de geçmiş dönemde attığı gollerle Beşiktaş’ın önemli isimlerinden biri olmuştu.

2 milyon euro piyasa değerine sahip olan 33 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş kariyerinde 227 resmi maça çıktı.

Tecrübeli isim, bu karşılaşmalarda 96 gol ve 30 asistle mücadele etti.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Dünyanın en değerli kulübü yeniden Real Madrid

Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’ın yaptığı araştırmaya göre, geçen yıl birinciliği Manchester City’e kaptıran Real …

Bir yanıt yazın