Macron’u kabul eden Erdoğan, Gazze’de ateşkesi ele aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi.
NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını sürdürüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya Savaşı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarıyla bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

Türkiye’nin AB üyeliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Fransa ilişkilerinin her alanda artırılmasının önemini ifade ederek, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinin canlandırılmasının gerekli olduğunu, Türkiye’nin bu konuda desteklenmesinin beklendiğini belirtti.

Gazze’de ateşkesi ele aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in ateşkes konusunda Batılı ülkeler tarafından teşvik edilmesinin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını, Fransa’nın da bu noktada somut adım atmasının yararlı olacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna-Rusya savaşının seyri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Karadeniz Tahıl Girişimi ele alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonuçlanması için gayretlerine devam ettiğini, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılması için de çalışmalara başlandığını ifade etti.

‘Arabuluculuk dahil her türlü girişime hazırız’ mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin barışa zemin oluşturmak adına arabuluculuk dahil her türlü girişime hazır olduğunu da belirtti.

İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu Washington’da İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile görüştü.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye ve İngiltere ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, yeni dönemde Türkiye ile İngiltere’nin ilişkilerin her alanda geliştirilmesi için yeni adımlar atabileceğine işaret ederek, ilişkilerdeki olumlu seyrin artarak devamını arzu ettiklerini belirtti. Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer’ı yeni görevi dolayısıyla kutladı.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

TİM Başkanı Gültepe, “doları 37₺ yapın” diye ağlıyor

TİM Başkanı Mustafa Gültepe döviz kuruyla ilgili yaptığı açıklamasında “Türkiye’de şu anda en ucuz şey …

Bir yanıt yazın