Neslin Güngen’in para kasasının sırrı çözüldü!

Neslin Güngen’in para kasasının, firari iki şüpheliden biri olan iş insanı Gökhan G., olduğu ortaya çıkarken, kara para aklamaya yönelik 1 milyar 500 milyon TL’lik işlem hacmi olduğu öğrenildi. Fenomenlere yönelik operasyonlar sürüyor.

Dilan Polat ile başlayan operasyonlarda bu sefer gözaltına alınanlar ise sosyal medyada “Neslim Güngen” olarak bilinen Neslihan Güngen ile İnanç Güngen oldu.

Gözaltına alınan ikilinin sorgusu devam ederken; teknik takibe alınan şüphelilerin tape kayıtlarına göre, eşiyle boşanma aşamasında olan Neslim Güngen’in para kasasının, iş adamı Gökhan G., olduğu kaydedildi.

Adresinde bulunamadı, aranıyor

Polis ekiplerine silah sallayan ve bu görüntüler nedeniyle sosyal medyada büyük tepki çeken şüpheli G.’nin bir süre magazin dünyasında da adı sıkça anılmıştı.

Neslim Güngen’in ‘gizli para kasası’ olduğu ileri sürülen iş adamı Gökhan G’nin, adresinde bulunamadığı ve firari olarak arandığı aktarıldı. G’nin, soruşturma dosyasında da adının ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldığı kaydedildi.

Kayıt dışı görüşme talebi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 25 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında sosyal medya fenomeni olarak bilinen güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen’in de bulunduğu 61 şüpheli gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne getirilmişti.

Bu şüphelilerden birinin Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) yetkilendirilen vergi müfettişi olduğu ve Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşme talebinde bulunduğu belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında bazı ürünlere el konuldu

Soruşturma kapsamında bazı lüks araçlar ile güzellik merkezlerinde kullanılan ve UTS kayıtları olmayan epilasyon, cilt bakım makinesi, bölgesel zayıflama ve sıkılaştırma cihazı, buhar makinesi gibi çeşitli cihazlar ile yasa dışı ilaç ve kozmetik ürünlere el konulmuştu.

Kara para aklamaya yönelik: 1 milyar 500 milyon TL’lik işlem hacmi

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen’in gözaltına alındığı 25 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonun ayrıntıları da gündeme gelmeye başladı.

Operasyonda herhangi bir özelliği olmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere N.G. etiketi basılarak kolajen ip tedavisi, gençleştirme ipi adları altında pazarlama yapıldığı ve müşterilerin bu şekilde dolandırıcılık mağduru edildiği belirlendi.

Güngen çiftinin sahip olduğu şirketlerde de kara para aklamaya yönelik 1 milyar 500 milyon TL’lik işlem hacmi olduğu öğrenildi.

127 güzellik salonu olduğu öğrenildi

Ülke genelinde kendilerinin ve franchaiselarının toplam 127 güzellik salonu olan Neslim Güngen ve İnanç Güngen’nin sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek vasıfları uygun olmayan kişilerin iş yeri açmalarına aracılık ettikleri öğrenildi.

Aynı zamanda sahte “CE” belgeleri düzenleyerek herhangi bir UTS kaydı olmayan, yönetmeliklere aykırı ürettikleri cihazlarla ülke genelinde toplam 44 ayrı “Taksirle Yaralama suçuna sebep oldukları, açık kaynaklarda benzer içerikli 746 şikayetin yer aldığı, dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya yönelik eylemlerde bulundukları” belirlendi.

Sahte ustalık ve kalfalık belgeleri 20 bin TL’ye satıldı

Sahte ustalık ve kalfalık belgelerini 2 bin TL’ye Ankara’daki sahte belge düzenleyen kişiye hazırlatıp franchaiselarına 20 bin liraya sattıkları, MEB, Halk Eğitim kurumlarla yapılan yazışmada franchaise’ların çoğunun sisteme kayıtlı belgesinin mevcut olmadığı, ürün takip sistemi Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmada UTS veri tabanına kayıtlı herhangi bir ürünlerinin bulunmadığı, Sahte üretilen CE belgelerinin teknik dosya ve test süreçlerine haiz olmadığı tespit edildi.

Müşterilerin sağlığı bozuldu, şikayetler başladı

Neslim Güngen, franchaiselarından hizmet aldığı esnada sağlığı olumsuz etkilenen müşterilerin şikayeti üzerine, taksirle yaralamadan işlem gören franchaiseların, kendilerine yasadışı makine satışı yapan Gürgen’in aleyhine dolandırıcılık müştekisi oldukları öğrenildi.

Marketten alınan kremlere logo basıldı

Herhangi bir özelliği olmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere N.G. etiketi basılarak kolajen ip tedavisi, gençleştirme ipi vb. adlar altında pazarlama yapıldığı ve müşterilerin bu şekilde dolandırıcılık mağduru edildiği belirlendi.

Ayrıca, Franchaise anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek meblağda para talebinde bulunulduğu ve ödemelerin banka kanalıyla değil taşınır veya taşınmaz malların bedelsiz devri şeklinde gerçekleştirildiği, isim hakkı ödemesi olarak bedelsiz devralınan taşınır ve taşınmaz malların suçta işbirliği içerisinde olunan galerici ve emlakçılar üzerinden vergisel suçlara ve suç gelirlerinin aklanmasına ilişkin kriminal faaliyetlere konu edildiği saplandı.

Şirketler arasında sahte faturalar kesildi

Neslim Güngen ve İnanç Güngen, tarafından yönetilen şirketler arasında gerçeğe aykırı sözde ticari faaliyetlere konu sahte fatura kesildiği, şirketler arasında hesap hareketlerinin toplam hacminin 1.5 Milyar TL olduğu, bu olağan akışa aykırı hareketliliğin suçtan elde edilen gelirin aklanmasına yönelik olduğu anlaşıldı.

Vergi müfettişi Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşmek istemiş

Öte yandan soruşturma kapsamında vergi tekniği raporu hazırlanması için görevlendirilen bir vergi müfettişinin hazırlanacak raporla ilgili şüpheli Neslim Güngen ile kayıt dışı olacak ve tutanaklara geçmeyecek şekilde görüşmek istediği de tespit edildi.

Nezarette gözyaşlarını tutamadı

Neslihan Güngen’in ifadesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki nezarethaneye girince ağladığı için alınamadı.

Neslim Güngen kimdir?

1986 yılında dünyaya gelen Neslim Gülgen, 13 yaşında ilk defa kuaför ve güzellik sektörüne atıldı.

Güngen, 22 yaşında 5 yıllık yurt dışı eğitimlerine katıldı akabinde ise 2007 yılından itibaren sosyal medya platformlarındaki makyaj ve güzellik videoları ile tanınıyor.

Instagram’da 6,4 milyon takipçisi var

Tıpkı Dilan Polat gibi güzellik sektöründe var olan ve bu sayede dolandırıcılık yaparak binlerce kişiyi mağdur eden Neslim Gülgen’in Instagram üzerinden ise 6 milyondan fazla takipçisi var.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İnanalım mı? Meta: Yanlışlıkla sildik

Reuters’a konuşan bir Meta yetkilisi, Malezya Başbakanı Enver İbrahim’in Heniyye paylaşımının yanlışlıkla silindiğini söyledi. Milyonlarca …

Bir yanıt yazın