Vay Batıya uşak olmuş akılsızlar vay! 

Aziz Dağtekin Yazdı 

Biz millet olarak Allah’ın ipinden kopunca başıbozuklara döndük. Düşününüz ecdadımız Allah’ın ipine sıkı sıkıya bağlıyken, valilerle idare ettiğimiz beldelere şimdilerde kazma kürek işçisi gönderiyoruz. Bizi ecdada düşman eden akıl, kurdurdukları devletçiklerle vaktinde idare ettiğimiz Arap milletine de düşman etmiştir. Bir türlü akıllanmıyoruz, tarihten ders çıkaramıyoruz.
Hasta adam batıya uşaklıkta yarışıyoruz. Fonlarıyla ülke insanımıza adeta zulüm ediyoruz. Milletvekili maaşlarına gelince ekonomik kriz yok. Vekillerin emekli maaşlarına ekonomik kriz yok. Üstelik asil sefalet içerisindeyken, vekilin yedi sülalesi bayram ediyor. Kısacası asil can çekişiyor, vekil keyif çatıyor. Bu haktan reva mıdır?
Ülkemizde ciddi manada bir ekonomik kriz var. Bu ekonomik krizin getirdiği bir de fatura var önümüzde. Hem de kol böreği gibi çıkmış karşımıza. “Eee gelin bu krizi hep beraber aşalım. Tasarruf tedbirlerine hep birlikte uyalım.” diyoruz. Yok itibardan tasarruf olmazmış! “Ek vergilerle bu krizi aşarız” diyorlar. Yahu 70 yıldır aynı reçetelerle bu milleti uyuttuğunuz yetmedi mi Allah aşkına! Gelin Müslüman kardeşlerimize gidelim para bulalım. Yok olmaz. Niye? O Arap olmaz. İngiliz olsa problem değil. Hollandalı olsa o da problem değil. Amerikalı olsa hele o hiç problem değil. Peki niye? Çünkü Arapların adı Müslüman. Bunların dolarının üstünde başka bir resim mi var? Yoook. Onun üstündeki aynı. İşte Müslümanlara olan kinini nefretini kapı, baca fırsat kollayıp ortam oluştuğu zaman anında kusuyor birileri. Ama direkt Müslüman diye sövemediği için arkadan dolanıp işte Arap’tır, bilmem Bedevidir, yok bilmem siyasal İslamcıdır, yok Afganlıdır oydu buydu muhabbetine giriyorlar.  Sizi, bizi uyutuyorlar. Anlayın artık.
Yahu arkadaş bu ülkede bir ekonomik kriz var mı? Var. 4 yılın 5 yılın sıkışmış faturası var mı? Var. Üstüne 110 milyar dolarlık bir deprem giderimiz var mı? Eee var. Öyleyse biz bu ekonomik girdaptan çıkmak için bütün Müslüman kardeşlerimizle irtibata gireceğiz. Paralarını alıp bu ülkeye getireceğiz ve bu ülkeyi türbülanstan çıkaracak lidere güvenmek zorundayız. Gerçi biz şahsen güveniyoruz. Siz istediğiniz kadar atlayın, patlayın kudurun. Ne yaparsanız yapın, bu ülkenin tekrar yeniden iplerini O İngiliz’e O Fransız’a, O İtalya’na, O Amerikalıya  velhasıl siyonizme vermeyeceğiz. Kardeşimiz gelecek, Arap gelecek, Ürdünlü gelecek, Lübnanlı gelecek, Bahreynli gelecek Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelecekler. Biz onlarla bir araya geleceğiz. Çünkü biz onlarla 450 yıldır bu coğrafyada kardeş olarak yaşadık. Anladınız mı?
Biz kardeşiz. Biz  Araplarla aynı evin çocuklarıyız. Birimiz esmer birimiz beyaz tenli, birimiz Arap ırkından öbürümüz Oğuz boyundan, Anadolu’dan gelmiş olabiliriz. Ama biz kardeşiz. Anadolu’dan olan da kimi Kürt, kimi Laz, kimi Çerkez, kimi Gürcü, kimi şu, kimi bu ama sonuçta hep biz kardeşiz.  Birileri de istediği kadar kudursun istediği kadar patlasın. Ekonomik darlık var, milletin canı yanmış, feryat ediyor. Her şey 5 kat 10 katına çıkmış. Bu problemi çözmesi için Reis’e diyoruz ki git bir yerden para bul. Petrol bul, doğalgaz bul, imkan oluştur ülkemize para gelsin. İster borsaya, ister merkez bankamıza adam gelsin para yatırsın. Buradaki büyük işlere ortaklar bul ama Arap olmasın. Suudi Arabistan olmasın. Müslüman olmasın. Şeyh olmasın. Eee o olmasın bu olmasın kim olsun? Kimden alacaksın parayı? Hollanda’dan mı? Rusya’dan mı? Çin’den mi?
Sermayenin, dini milliyeti ırkı olmaz. Nokta. Sırası gelmişken söyleyeyim. Hollandalı kendi vatandaşının 1 €’luk vergiyi vermediği zaman adamı ömür boyu hapse tıkıyor. Bunu biliyor musun? Sana verecek para için git bakayım Almanya’ya! Almanya’da adam vursan bir yıl hapis yatmazsın. 2 €’luk vergini ödeme veya vergi kaçırmaya çalış bakayım neyle karşılaşırsın! Vallahi yedi sülaleni kuruturlar. Alacağına bu kadar şahin olan o adam gelecek sana para verecek öyle mi? Ve gelip seni ekonomik darlıktan kurtaracak.  öyle mi? Vay Batıya uşak, Müslüman alemine düşman olmuş akılsızlar vay!..

YÖNETİCİ Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

TİM Başkanı Gültepe, “doları 37₺ yapın” diye ağlıyor

TİM Başkanı Mustafa Gültepe döviz kuruyla ilgili yaptığı açıklamasında “Türkiye’de şu anda en ucuz şey …

Bir yanıt yazın