İzmir’de sağanaktan kaçmaya çalışan 2 kişi elektrik akımına kapılarak öldü

İzmir’de sağanak yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan biri kadın 2 kişi yaşamını yitirdi. O anlar, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Kuvvetli sağanak nedeniyle zor anlar yaşayan İzmir, dün 2 kişinin hayatını kaybettiği bir faciaya tanık oldu.

Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan bir kişi su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılıp yere yığıldı.

Arkadaşının elektrik akımına kapıldığını gören bir kadın da ona yardım etmek isterken akıma kapılıp arkadaşının yanına düştü.

Yürek burkan anlar

44 yaşındaki İnanç Öktemay ile 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz, dakikalarca yağmur altında yardım beklerken kaçak elektrik akımı nedeniyle yanlarına kimse yaklaşamadı.

Ortaya çıkan görüntüler ise yürekleri burktu.

Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan 2 arkadaşa ilk müdahaleyi olay yerinde vatandaşlar yaptı.

Kurtarılamadılar

Daha sonra sağlık ekiplerince Alsancak Devlet Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 2 kişi kurtarılamadı.

Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken elektrik firması yetkilileri de incelemelerde bulundu.

Akıma kapıldıkları an güvenlik kamerasında

Kameranın kaydettiği görüntülerde antika eşya dükkanı sahibi İnanç Öktemay’ın Enver Dündar Başar Sokak’ta su birikintisinin bulunduğu yolun karşısına geçtiği ancak Özge Ceren Deniz’in karşıya geçemeyerek yere yığıldığı görülüyor. Geri dönerek Deniz’i kaldırmak isteyen Öktemay’ın da akıma kapılarak düştüğünün görüldüğü görüntüye çevredeki vatandaşların yardım çabaları da yansıdı.

Bu sırada bölgede bulunan bir kişinin Öktemay’ı çekmek için ayakkabısına dokunduğu sırada elektrik çarpması sonucu geri kaçması ve yanındakilerin de panikle kaçışı dikkati çekiyor.

Görüntülerde elektrik akımını fark eden vatandaşların diğerlerini uyarmak için gösterdiği çabalara ilişkin anlar da yer alıyor.

Elektrik kablolarına ulaşıldı

Olaya yönelik soruşturma kapsamında iki kişinin yaşamını yitirdiği noktada iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı. Elektrik kaçağının yaşandığı öne sürülen rögar kapağı çevresinin kazılması sonucu elektrik kablolarına ulaşıldı.

Olayın nedenine ilişkin yapılan inceleme kapsamında yer altından geçen elektrik hatlarında bir kaçağın olup olmadığı, elektrik altyapısı üzerinde izinsiz bir işlem yapılıp yapılmadığı, kablolara zarar veren bir durumun olup olmadığı, çevredeki iş yerlerine ait dolaplardan bir elektrik kaçağı olup olmadığına bakılacağı öğrenildi.

Bölgeye halen elektrik verilememesi nedeniyle çevredeki iş yerlerinin kapalı olduğu bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

5 yıl önce haberlere konu oldu

Öte yandan 5 yıl önce yerel bir gazetede aynı sokakta elektrik kaçağının bulunduğuna yönelik esnafın şikayetlerine ilişkin haberlerin yayınlandığı da ortaya çıktı. Haberde şikayetler sonrası bölgede onarım çalışması yapıldığı ifade edildi.

Çevrede bulunan bir iş yerinin avukatı Çiçek Sırma ise bölgede daha önce de esnafın elektrik kaçağı şikayetlerinin bulunduğunu öne sürdü. Yerel seçimler öncesi de yol üzerinde İZSU ekiplerinin çalışma yürüttüğünü, bu çalışmanın kablolara zarar vermiş olabileceğini öne süren Sırma, konunun bilirkişi raporuyla netlik kazanacağını aktardı.

“Elimizden bir şey gelmeyerek ölüme şahit olduk”

Olayın görgü tanıklarından Serdar Seçkin ise, araç içinde bulundukları sırada 2-3 metre önlerinde yaşanan olayın ardından inerek yardıma koşmak istediklerini ancak çevredeki vatandaşların uyarısıyla durduklarını belirterek,

Yani gözümüzün önünde elimizden bir şey gelmeyerek ölüme şahit olduk. Yani çok kısa süre içerisinde can verdiler. Bu olaydan herkes bir ders çıkarmalı. Savcılarımız bu konu hakkında çok detaylı bir araştırma yapmalılar. Yani yıldırımın düşmesinden olabilir, yer altı elektrik akımı kaynaklı olabilir. Gönül istemez ama 3-5 kuruş kar edeceğim diye kaçak elektrik alan bir esnafın suçu da olabilir.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran Devrim Muhafızları top yekun saldırı istiyor

Heniyye suikastinin ardından İran-İsrail gerilimi savaşa doğru gidiyor. İran Devrim Muhafızları ABD’nin bölgeye gönderdiği savaş …

Bir yanıt yazın