Microsoft, ailesini arayan Filistinlilerin hesaplarını kapatıyor

Yurt dışında yaşayan Filistinliler, işgal atındaki kentlerde yaşayan akrabalarına ulaşmak için kullandıkları hesapların kasıtlı olarak kapatıldığını iddia etti.
Microsoft hakkında büyük bir iddia ortaya atıldı…

Yurtdışında yaşayan Filistinliler, Microsoft’un e-posta ve hesaplarını uyarı yapmadan kapatmaları üzerine, İsrail saldırısı altındaki Gazze’de yaşayan yakınlarına ulaşmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Hesaplarının, aileleriyle iletişimde büyük bir kanal olduğunu kaydeden Filistinliler, Microsoft hesaplarını kullanamadıklarını belirtti.

“Çevrimiçi hayatımı öldürdüler”

Suudi Arabistan’da yaşayan Filistinli Eiad Hametto bir televizyon muhabirine verdiği röportajda, “Çevrimiçi hayatımı öldürdüler. Yaklaşık 20 yıldır kullandığı e-posta hesabımı askıya aldılar. Tüm işlerim bu hesaba bağlıydı.” dedi.

Hametto, Skype bağlantısı kuramadığı Gazze’deki ailesine ulaşamadığını ve durumlarından habersiz olduğunu söyledi.

Uygulamaların önemi büyük

İsrail’in saldırıları nedeniyle, Gazze Şeridi’nde internet sık sık kesiliyor. Standart uluslararası aramaların pahalı olması nedeniyle birçok Filistinli, akrabalarına erişim sağlayamıyor.

Ücretli Skype abonelikler üzerinden Gazze’deki kişileri internet kesikken bile ucuza aramak mümkün. Bu yüzden uygulama, birçok Filistinli için bir “cankurtaran simidi” haline geldi.

“Biz sadece ailelerimize ulaşmak istiyoruz”

Filistinliler, Hamas’la bağlantıları olduğundan şüphelenildiği için hesaplarının kapatıldığını iddia etti.

Hametto, Hamas’la alakası olmadığını belirterek “Biz sadece ailelerimize ulaşmak istiyoruz. Siyasi bir geçmişimiz yok” dedi.

Bill Gates doğrudan cevap vermiyor

Teknoloji milyarderi Bill Gates’in firması, hesapların Hamas’la bağlantı şüphesi nedeniyle kapatılıp kapatılmadığına dair soruya doğrudan yanıt vermedi.

Bir Microsoft temsilcisi, “Skype hesaplarının engellenmesi, şüpheli dolandırıcılık faaliyetlerine yanıt olarak gerçekleştirilebilir” dedi.

“Hangi şartları ihlal ettim?”

ABD’de yaşayan Filistin yurttaşı Salah Elsadi, nisandan beri Skype’a erişiminin engellendiğini ve Hotmail uzantılı e-postasıyla bağlantılı tüm hesaplarının kapatıldığını söyledi.

Şikayet etmesine rağmen bir yanıt alamadığını ifade ederken şunları da kaydetti;

“15 yıldır bu Hotmail hesabını kullanıyorum. Şartlarını ihlal ettiğimi söyleyerek hesabımı sebepsiz yere engellediler. Hangi şartlar bunlar, söyleyin bana? 50 kadar form doldurdum ve onları defalarca aradım.””Microsoft’a güvenmiyorum”

Artık Microsoft’a güvenmediğini söyleyen Filistinli Halid Obaied ise, “Telefon görüşmeleri yapmak için bir paket satın aldım. 10 gün sonra sebepsiz yere hesabımı engellediler. Bu, sadece Gazze’yi arayan bir Filistinli olduğum için bunların başıma geldiğini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran Devrim Muhafızları top yekun saldırı istiyor

Heniyye suikastinin ardından İran-İsrail gerilimi savaşa doğru gidiyor. İran Devrim Muhafızları ABD’nin bölgeye gönderdiği savaş …

Bir yanıt yazın