Alman Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıdı, Yunan kudurdu!

Almanya merkezli ARD1 televizyon kanalında Kıbrıs Barış Harekatı hakkındaki yayınında KKTC haritası kullanması ve Dışişleri Bakanı olarak Tahsin Ertuğruloğlu’ndan bahsetmesi Yunanistan’da tepkilere neden oldu.

Türk tarihinin eşsiz destanlarından biri de bundan 50 yıl önce Kıbrıs’ta yazıldı. Rum çetelerinin zulmü altındaki Türkler, şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin müdahalesiyle kurtarıldı. 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü törenlerle kutlanıyor. Bu tarihi gün için Almanya merkezli ARD1 televizyon kanalında da bir program yayınlandı.

KKTC haritasını sansürlemediler

Yayında Kıbrıs Barış Harekatı hakkında bilgi verilirken, Türkiye’den başka hiçbir devlet tarafından tanınmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) haritasına yer verildi. KKTC’ye sansür uygulanmazken aynı zamanda Dışişleri Bakanı olarak Tahsin Ertuğruloğlu’ndan bahsedildi.

Yunanistanı çıldırtan yayın

Alman televizyonunun KKTC’yi tanıması Yunanistan’da gündem oldu. Yunan yayın kuruluşu Alpha News, Alman TV kanalının bu yayınını bültenlerine taşıdı. Yunan kanalı, ARD’nin KKTC’yi tanımasına ve Tahsin Ertuğruloğlu’nu KKTC Dışişleri Bakanı olarak anmasına tepki gösterdi.

Yunan kanalındaki haberde, “Almanya’nın en önemli kanallarından biri olan ARD, KKTC’yi tanıdı. Tahsin Ertuğruloğlu’na KKTC Dışişleri Bakanı dediler, çok üzgünüz” ifadelerine yer verildi.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Erzurum’a zorunlu iniş yapan Hindistan uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Hindistan’dan Almanya’ya giden ve bomba ihbarı nedeniyle Erzurum’a zorunlu iniş yapan yolcu uçağındaki arama çalışmalarının …

Bir yanıt yazın