Venezuela’da seçimi Türk dostu Nicholas Maduro kazandı!

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso, devlet başkanlığı seçimini mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kazandığını bildirdi.

Venezuela’da halk, devlet başkanını seçmek için sandık başına gitti. Venezuela’da oy verme işleminin sona ermesiyle seçim sonucu da netleşti. Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso, devlet başkanlığı seçimini mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kazandığını bildirdi.

10 aday yarıştı

Amoroso, yaptığı açıklamada, sandıkların yüzde 80’inin açıldığını belirterek, 10 adayın yarıştığı devlet başkanı seçimini Büyük Vatansever Kutup (Gran Polo Patriotico) adayı Maduro’nun kazandığını duyurdu. İlk sonuçlara göre, Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3’üncü kez kazanmayı garantiledi.

Maduro yüzde 51’le kazandı

Muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez ise yüzde 44,20 ile ikinci sırada yer alıyor.

CNE Başkanı Amoroso, adaylara ilişkin sonuçların detaylarının gelecek saatlerde CNE web sitesinde tablolar halinde yayınlanacağını bildirdi.

Sandığa katılım yüzde 59 oldu

Sandığa katılım oranının ise yüzde 59 olduğu belirtildi. Seçimden zaferle çıkan aday, 10 Ocak 2025’te ülkenin yeni devlet başkanı olarak yemin edecek.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Özgür Özel aşiret düğününde nikah şahidi oldu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Mardin eski İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan’ın oğlu Azad Kılınçaslan …

Bir yanıt yazın