“Can dostlarımızı yaşatacağız” diyen CHP’li başkan utandı paylaşımını sildi!

Başıboş köpeklerin barınaklara alınmasını öngören düzenlemeyi eleştiren Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kucağında küçücük bir süs köpeği ile yasayı uygulamayacaklarını söylediği videosunu sildi.

Uzun yıllar boyunca birçok can kaybına neden olan sokak köpekleri, Türkiye’nin gündeminden çıkacak. TBMM’de kabul edilen yeni düzenleme kapsamında köpekler, sokaklardan toplanarak barınaklara yerleştirilecek.

Söz konusu Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’uyla birlikte, toplanan köpekler kısırlaştırılıp rehabilite edilecek. Rehabilite olan hayvanlar sahiplendirilirken tedaviye cevap vermeyenler ise uyutulacak. Sokakları güvenli hale getirecek bu yeni düzenlemeye CHP belediyeleri karşı çıkıyor.

KÜÇÜCÜK KÖPEKLE VİDEO PAYLAŞTI

Düzenlemeyi uygulamayacaklarını açıklayan belediyeler, hayvanseverlerin düzenlediği gösterilere destek veriyor. Bu kapsamda İzmir’deki 2 kişinin hayatını kaybettiği elektrik kaçağı faciasında gülerek verdiği röportajla gündeme gelen Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da yeni düzenlemeye muhalefet eden başkanlardan biri.

PAYLAŞIMINI SİLDİ

Saldırgan köpeklerin sokaklardan toplatılmasını öngören düzenlemeyi eleştiren Mutlu, kucağına küçücük bir süs köpeği alarak video çekmiş ve bu paylaşımı tepkilere neden olmuştu. Mutlu, “Ölüm yasasını uygulamayacağız. katliam yasasına hayır diyoruz. Can dostlarımızı yaşatacağız” dediği söz konusu paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırdı.

GÜLÜMSEYEREK YAPTIĞI AÇIKLAMA HAFIZALARDA

Mutlu, İzmir’deki elektrik kaçağı skandalında da tepkilerin odağı olmuştu. İzmir’de 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elekrik kaçağı nedeniyle sokak ortasında can vermişti. Mutlu’nun, konu hakkında basına açıklama yaparken gülümsemesi büyük tepkiye neden olmuştu.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin cinayeti mercek altında! Narin, neden, nasıl öldürüldü?

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın