Yusuf Dikeç’in rahat tavırları Japonların da gündeminde

Paris 2024’te 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç’in kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yapması sosyal medyada gündem oldu.
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Türk spor tarihine adlarını yazdırdı.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan milli takım, olimpiyat tarihinde Türkiye’ye atıcılıktaki ilk madalyasını kazandırdı.

Elemelerde 582 puanla birinci olan ve aynı zamanda olimpiyat sıralama rekorunu da egale eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, finalde Sırbistan ile karşılaştı.

Müsabakayı son atışlar sonucu 16-14 kaybeden ve olimpiyat ikincisi olan milliler, Türk sporu adına bir ilki gerçekleştirdi.

Milli atıcı Yusuf Dikeç, üst üste 5. kez olimpiyatlarda mücadele etti. Daha önce katıldığı 4 olimpiyatta madalya alamayan Dikeç, hedefine Paris 2024’te ulaştı.

JAPONLAR ANİMESİNİ YAPTI

Kulaklıksız ve tek eli cebinde bir şekilde atış yaparak gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, sosyal medyada dünya gündemine oturdu.

Türkiye’den hem de dünyada gündem olan Dikeç’i anime karakteri olarak da çizen Japon sporseverler, Dikeç’in kendine has atıcılık tarzına övgü dolu sözlerde bulundu.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin’in tabutuna çok istediği gelinlik duvağı sarıldı

Diyarbakır’da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın tabutuna çok istediği gelinlik sarıldı. Türkiye, 21 Ağustos’ta …

Bir yanıt yazın