Biden ile Putin Ankara’daki takas operasyonuyla dönen ajanlarını uçakta karşıladı

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yönetiminde Ankara’da yapılan takas operasyonuyla ülkelerine dönenleri havalimanında karşıladı.

Türkiye’de gerçekleştirilen takas dünyanın gündeminde. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT); ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza attı.

26 KİŞİ NAKLEDİLDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara’da gerçekleşen takas operasyonu kapsamında ABD’den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya’dan birer uçak olmak üzere 7 uçak ile 26 kişi Türkiye’ye nakledildi. Operasyon kapsamında, 2’si çocuk 10 rehinenin Rusya’ya, 13 rehinenin Almanya’ya, 3 rehinenin de ABD’ye nakli sağlandı. Bu başarılı organizasyondan sonra taraflar ve uluslararası kuruluşlardan Türkiye’ye teşekkür mesajları yağarken, olayın merkezindeki isimler de ülkelerine döndü.

HAVAALANINDA KARŞILADI

Bu kapsamda ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yönetiminde Ankara’da yapılan takas operasyonuyla ABD’ye dönen kişileri havalimanında karşıladı. Operasyonda takas edilenler arasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç, ABD’li eski Deniz Piyadesi Paul öne çıkıyor.

BİDEN’DAN TEŞEKKÜR

Biden ile Dışişleri Bakanı Antony Blinken, MİT’in yönettiği tutuklu takası operasyonundaki rolü dolayısıyla Türkiye’ye teşekkür etmişti.

Biden, “Bu zor ve kompleks müzakereler boyunca bu sonuca ulaşmak için Türkiye, Almanya, Polonya, Slovenya ve Norveç gibi müttefiklerimize müteşekkirim.” ifadesini kullanmıştı.

PUTİN DE KARŞILAMA YAPTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de takas operasyonuyla Moskova’ya dönen kişileri havalimanında karşıladı. Putin, başkent Moskova’daki Vnukovo Havalimanı’na gelerek burada takasla Rusya’ya iade edilen kişilerin uçaktan inmesini bekledi.

Uçaktan inenlerin tek tek elini sıkan Putin, ardından takas edilen kişilerle kırmızı halı üzerinde havalimanı binasına girerek burada bir konuşma yaptı. Rusya’ya verdikleri yemine sadık kaldıkları için teşekkür eden Putin, kendilerine devlet nişanı verileceğini söyledi.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin cinayeti mercek altında! Narin, neden, nasıl öldürüldü?

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın