Sirenler çalıyor, Beyrut’ta sonik patlamalar!

İsrail ile Lübnan’daki İran destekli Hizbullah güçleri arasında çatışmalar sürüyor. İsrail savaş uçakları Beyrut’ta alçak uçuş yaptı. Sonik patlamalar duyulduğu Beyrut’a saldırı an meselesi. Öte yandan İsrail’in kuzeyinde ise saldırı sinyalleri çalmaya başladı. Hizbullah güçleri İsrail’in kuzeyindeki askeri üslere saldırı düzenledi
Ortadoğu diken üstünde… Hamas lideri İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran’ın İsrail’e vereceği cevap gündemdeyken İsrail, Lübnan’ı hedef almayı sürdürüyor. Mavi Hatta Hizbullah güçleri ile yaşanan çatışmaların ardından İsrail savaş uçakları Beyrut’ta alçak uçuş yaptı.
ÇOK SAYIDA SONİK PATLAMA YAŞANDI
Beyrut’ta çok sayıda sonik patlamalar yaşandı. Savaş uçaklarının ses duvarını aşması nedeniyle yaşanan sonik patlamalar Beyrut Havalimanına inmeye çalışan bir uçağa zorluk yaşattı.
Lübnan medyasında yer alan bilgilere göre bir avukat sonik patlamalar sırasında yaşadıklarını Facebook üzerinden paylaştı. Sonik patlamalar nedeniyle camların patlama riskinin çocuklarını korkuttuğunu söyleyen avukat, Beyrut havaalanına inmeye çalışan bir kaptanın zor anlar yaşadığını ve kontrolü kaybederek az daha uçağı düşürebileceğini aktardı.

İSRAİL’DE SİRENLER YÜKSELİYOR
Beyrut’ta İsrail savaş uçaklarının alçak uçuş yapmasının ardından İran destekli Hizbullah güçleri de harekete geçti. İsrail’in kuzeyinde saldırı uyarı sirenleri duyulmaya başlandı.

HİZBULLAH 4 ASKERİ ÜSSÜ VURDU
İsrail medyası Kanal 12’nin aktardığına göre ise Lübnan’dan İsrail’e en az 10 roket fırlatıldı.

Hizbullah ise resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail güçlerine düzenlediği saldırılar hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin toplandığı Mahfat Alon adlı karargah başta olmak üzere 4 askeri üsse saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırılarda, subay ve askerlerin bulunduğu yerlerin hedef alınarak “doğrudan isabet” sağlandığı duyuruldu.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şehit Burak Büyükçaylı’nın acı haberini alan eşi doğum yaptı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan …

Bir yanıt yazın