Murat Kurum, Vaniköy’deki kaçak yapı hakkında konuştu

İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Murat Kurum, Vaniköy’de devam eden kaçak villanın yıkımına ilişkin konuştu ve “Çevre katliamı yapılırken bunu izleyen kendileri değilmiş gibi oraya giderek, ‘aman yıkıma ortak olalım’ dediler” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi’nde geldi ve burada incelemelerde bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile birlikte tesisi gezen Bakan Kurum, burada basketbol da oynadı. Bakan Kurum, buranın 1989 yılından bu yana sayısız başarılı organizasyona ev sahipliği yaptığını, 12 Dev Adam’ın müsabakalarının gerçekleştiği önemli bir merkez olduğunu söyledi. Bakan Kurum’un incelemesini yaptığı İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi, 29 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

VANİKÖY’DEKİ KAÇAK VİLLA İNŞAATI

Vaniköy’de yıkımı süren kaçak villa inşaatına ilişkin de konuşan Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne uyarı yapıldığını söyledi.  Bakan Kurum açıklamasında, “Uyarılarımızı görmemezlikten ve duymamazlıktan gelmişler.” dedi.

“ONLARIN YAPTIKLARINA GÜLÜP GEÇİYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaptıklarını ‘gülümseyerek karşıladıklarını’ kaydeden Bakan Kurum, şöyle devam etti:

Bunlar apar topar sanki biz bunlara ‘yıkın’ dememişiz, sanki kaçak yapılara müsaade edenler kendileri değilmiş, sanki orada çevre katliamı yapılırken bunu izleyen, seyreden kendileri değilmiş gibi; oraya giderek, ‘aman biz de yıkıma ortak olalım’ dediler. Zabıtalarıyla yol kesiyorlar, iş makineleriyle yine oradaki yıkımın engellenmesi adına türlü türlü eylemler yapıyorlar. Sormak lazım, biz oraya gidene kadar akılları neredeydi?

Ellerinden tutan mı vardı? Engelleyen mi vardı? Niye daha önce gidip yıkmadınız? Günlerce İstanbul’u, Türkiye gündemini meşgul etmiş bir işe karşı siz duymazdan, görmezden geldiniz. Biz oraya gidince ‘mal bulmuş mağribi’ gibi hemen oraya yıkım ekiplerinizi göndermeye kalkıyorsunuz. Önce samimi olacaksın. Kendisi ‘oyuncak’ olarak tabir etmiş. Biz İstanbul Boğazı’mızı ‘dünyanın incisi’ olarak tabir ediyoruz. Dolayısıyla biz onların yaptıklarına gülüp geçiyoruz.

“ONLARIN AYMAZLIĞI KARŞISINDA YIKIMI YAPTIK”

Bakan Murat Kurum, Vaniköy’deki yıkıma ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili soruyu yanıtladı:

Başkanın bu açıklamaları tamamen suçluluk psikolojisidir. Şöyle geriye dönüp baktığınızda; Vaniköy’deki çevre katliamına izin veren kim? İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Burada ‘basit tadilat’ diye izin veren, bu kaçak yapıların yapılmasına müsaade eden kim? İstanbul Büyükşehir Belediyesi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak bunu tespit etmişiz. Belediyeyi yazılı, sözlü uyarmışız. Buna rağmen duymazlıktan, görmezlikten gelmişler. Biz onların bu aymazlığı, vurdumduymazlığı karşısında kaçak yapıların yıkım işlemini başlattık.

“ÇOK DAHA MODERN YENİ BİR SPOR KOMPLEKSİ İNŞA ETTİK”

Basketbol Gelişim Merkezi’nin tarihi önemine vurgu yapan Bakan Kurum, şu bilgileri verdi: Burası; nice zaferlere şahit olmuş, nice tarihi anlara tanıklık etmiş bir yerdir. Biz, Türkiye’nin son yıllarda basketboldaki başarılarını taçlandıracak muhteşem bir hem ulusal hem uluslararası basketbol arenası yapmış olduk. 150 bin metrekare inşaat alanına sahip Basketbol Gelişim Merkezi Kompleksimiz; 37 bin metrekare salon alanıyla, 10 bin kişilik seyirci kapasitesiyle üstün özelliklere sahip.

Tesisimiz, 7 bloktan oluşuyor. Tüm bu alanda gençlerin hem okuyacağı hem sporlarını yapacağı alanlar var. 200 öğrenci kapasiteli Basketbol Lisesi, milli takımlar salonu, 3 ayrı alt yapı salonu, toplam 450 araçlık otopark, basketbol sahası, spor salonu, toplantı salonu, sığınaklarıyla bir yaşam merkezi olacak.

“BİZ ONLARIN HAKSIZ, HUKUKSUZ, MÜHÜRLERİNİ YIKTIK”

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkılıp yerine İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi’nin kurulmasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karşı çıktığını hatırlatan Bakan Kurum, “Tamamladığımız bu muhteşem tesis yapılırken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından türlü türlü, anlamsız müdahalelerle durdurulmuş, mühürlenmişti. Bölgede aynı peyzaj ve yeşil alanı yapılacak dememize rağmen projeye katkı vermek yerine köstek olmayı tercih etmişlerdir.

Ama biz bugün buraya tam 20 bin metrekareden fazla yeşil alan kazandırdık. Biz, milletimiz için, gençlerimiz için, sporcularımız için o haksız, hukuksuz mühürleri kırdık, İstanbul’a devasa bir tesis kazandırdık.” dedi.

“BOĞAZ’DAKİ KATLİAMA SESSİZ KALDILAR, BURAYI İSE MÜHÜRLEDİLER”

İBB’nin Vaniköy’deki kaçak yapılaşmaya sessiz kaldığını ancak burada yapılacak spor kompleksini engellediğine dikkat çeken Bakan Kurum, “Burada yapılan spor salonu ama İstanbul’un Boğazı’ndaki katliama sessiz kalıyor. Tek dertleri şov yapmak, algı üretmek, milletimizin iftiralarla, yalanlarla aklını çelmeye çalışıyorlar. Burayı da geldiler, mühürlediler.

Bugün muhteşem bir spor salonunu İstanbul’a armağan ediyoruz. Onlar nasıl bakarsa baksın biz Sultan Fatih’in emanetine gözümüz gibi sahip çıkacağız.” diye konuştu.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Makarna fabrikasında patlama: 21 kişi yaralandı

Hendek ilçesinde bulunan bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır 21 …

Bir yanıt yazın