İyi insan nerede ve kim?

Mehmet Karagöz Yazdı

Ak parti son yönetim toplantısında müthiş bir karar almış. Cumhurbaşkanımız çevresindeki kimselere ‘’İyi insanlar bulun’’ demiş. 22 sene sonra yeni pencere açmak, iyi insan arayışına düşmek aslında iyiye yorumlanması gereken bir atılımdır.

“İyi insanlar” hareketin başlangıç dönemlerinde yok mudur? Elbette vardı. Ne oldu onlara? Onları yediler. Afiyet olsun da… O insanları bu gün bulabilmek için onların kıymetini bilmeniz gerekirdi. Bir güzelliğin, bir nimetin kadri kıymeti bilinmezse ise, o nimet elden gider. Yetmez ayrıca şiddetli azap gelir. Bunu bize kitabımız bildiriyor.

Ama gelinen noktada iyi bir viraj almak, yanlıştan dönmek, çok güzel bir erdemdir. Bu anlayışa sahip olmak da bir nimettir. Buradan iyi bir dönüş yapılırsa, hedefe varılması kolaylaşır. İş başına gelenler, yetki kullananlar ben benim, sen kimsin derse geçmiş ve gelecek son bulur.

Aslında Ak parti açısından geç kalınmış bir aşamada hiçbir şey tesir etmez. İş işten geçmiş demek lazım gelir. Ancak, alt yapısı sağlam temeller üzerine kurulmuş bir parti olması sağlam,  dirayetli, inançlı, güven veren, itibarı yüksek, çalışkan ve tecrübeli bir lidere sahip olması büyük bir şanstır. Bu şansı tam ortasından yakalamak istemesi saygı değer liderin ileri görüş sahibi olmasındandır. Hem bu virajı hem de tehlikeyi önceden görmesi yine liderin şiarıdır. Lider eksik ve zayıf değil. Bu yolda peşinden gidilecek tek kimsedir. Alternatifsizdir.

O halde, lider tamam.

Gelelim ekip ve ehil kadrolara. İşte burası çok irdelenmelidir. Kılı kırk yarmak suretiyle sonuç alınması gerekir. Yönetimde görev alacak kimseler ince elekten geçirilmeli, sıkı süzgeçlerden geçmelidir. İnancından, ahlakından, vicdanından ve huyundan en ufak şüphe duyulan elenmelidir. Özellikle parti yönetim kadrosunda yer alacak talihli kimselerin isimlerini görenlerin “hah şöyle” İşte şimdi oldu demesi lazım gelir.

Böyle ve daha güzel özelliklere sahip “İyi İnsan” lar vardır. Hatta çoktur. Ama dikkatli olun onlar ben varım demezler. Ortaya çıkmazlar. Hatta siyaset kurumuna girmeyi zül addederler. İtibarsızlaşanları gördükleri için, aynı kefeye girmek istemezler. Onları siz bulacaksınız. Bulunca kıymetini iyi bileceksiniz. Harcamayacak, harcatmayacaksınız. Müslüman Türk Milleti aranan bireylerden teşekkül etmiştir. Zayi olmayacaklarını anladıklarında kendileri de hizmete dâhil olacaklardır. Onlar görevden kaçmazlar. Siz ortamı uygunlaştırın gerisi kolay olacaktır.

Ak Partinin yeni yüzyıl vizyonunda teni yüzlerle gündeme oturmak, yeniden taze bismillah çekmek Tecrübeli kadroların kolay başaracağı bir iştir.

Bu millet her şeye rağmen bu vizyonu devam ettirmeye namzettir. Bu millet neyi kaybettiğini anlarsa her problem çözülür.

Allah vatana ve millete zeval vermesin! Âmin.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Makarna fabrikasında patlama: 21 kişi yaralandı

Hendek ilçesinde bulunan bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır 21 …

Bir yanıt yazın