19 ilde FETÖ operasyonu: 41 gözaltı kararı

Ankara merkezli 19 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda haklarında gözaltı kararı alınan 41 kişiden 29’u yakalandı.

Güvenlik güçleri yurt içinde ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye sınırları içerisindeki FETÖ yapılanmasının kökü kazınması için çalışmalar devam ediyor.

EMNİYET YAPILANMASINA OPERASYON

FETÖ’nün; Emniyet Genel Müdürlüğü içinde yapılanma, eleman kazanma ve personeli örgütsel sisteme göre kodlama faaliyetlerini yürüttüğü belirlenmesiyle düğmeye basıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

BYLOCK KULLANDIKLARI TESPİT EDİLDİ

Bu kapsamda, ‘mahrem imam’ olarak görev yapan ve arasında halen kamu kurumlarında aktif olarak çalışan 6 kişinin de bulunduğu toplam 36 ‘Emniyet Mahrem Sorumlusu’, HTS analizleri ve içerik çözümleme raporlarına dayanarak başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden örgütün gizli haberleşme aracı Bylock’u kullandıkları tespit edildi.

29 KİŞİ YAKALANDI

17 Eylül 2024 itibarıyla, Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda toplam 41 şüpheliden 29’u gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanması ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesi için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışmalar sürdürülüyor.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin cinayeti mercek altında! Narin, neden, nasıl öldürüldü?

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın