CHP Lideri Özgür Özel: Ümit Özdağ siyasi yankesicilik yapıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik ‘siyasi yankesicilik’ sözlerine yanıt geldi. Sosyal medya hesabından Özel’e yüklenen Özdağ, “Sen ancak eczane kurabilirsin” ifadelerini kullandı.

Siyasette tansiyon artarak sürüyor.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, grup toplantısında ‘Kürtlere devlet vaat ediyorum’ sözleri ve üzerinden yaşanan polemiklere cevap verdi. Sözlerinin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından çarpıtıldığını belirten Özel, sert konuştu.

“SİYASİ YANKESİCİLİK”

Özel, Kürtlere devlet vaat ettiği yönündeki ifadelerinin Özdağ tarafından çarpıtıldığını iddia etti ve durumu “siyasi yankesicilik” eylemi olarak nitelendirdi. Özel, “Bu doğrudan kötü niyet ve CHP’ye karşı siyasi yankesicilik. Bunu isimle de söyleyebilirim. Bizzat Zafer Partisi Ümit Özdağ yapıyor. Bu bir tenezzül meselesi” dedi.

ÖZDAĞ’DAN ÖZEL’E YANIT

Özgür Özel’in bu sözlerine ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan sert yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

“SİZ ANCAK ECZANE KURABİLİRSİNİZ”

Özdağ, “Özgür bey, gerçekçi olun, siz ancak eczane kurabilirsiniz, devlet değil. Ve kimin devletini kime veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“GERİLMİŞ OLACAKSINIZ”

Ümit Özdağ, Özgür Özel’e verdiği yanıtta şunları söyledi: Özgür bey, genel başkan yardımcınızın çirkin üslubunu eleştirecek yerde benimsediğinizi, Zafer Partisi’ne “siyasi yankesici” dediğinizi görüyorum. CHP’nin fedakar, vatansever seçmenini cebinizde bozuk para olarak gördüğünüz için şimdi bu seçmenin Zafer Partisi’ne sempati ile bakmasından ötürü gerilmiş olacaksınız.

Özgür bey kelimesi kelimesine “Devlet Bey el yükseltti. El yükseltiyorum Devlet Bey, ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerini ait hissetmeyen bütün Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum” dediniz. Sonra eleştiriler karşısında ezilince “Siyasi Yankesicilik” diye çemkirip duruyorsunuz.

“ATATÜRK, KÜRTLERE DEVLET VERDİ Mİ?”

Özgür bey, siyaset konusunda temel bilgi noksanlarınız var. Bakın Özgür bey, önce Anayasa 66’ncı maddeyi okuyup “Türk Vatandaşlığı” tanımıyla eğitime başlamalısınız. Çünkü “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.” Bu tanımda etnik köken veya inanç ya da mezhep gruplarına atıf yoktur.

Özgür bey, Atatürk Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletini vermedi mi de siz “Ben vereceğim” diyorsunuz. Atatürk, bütün yurttaşlarımızı devletin sahibi yapmadı mı ki, siz yapacağım diyorsunuz? Özgür bey, gerçekçi olun, siz ancak eczane kurabilirsiniz, devlet değil. Ve kimin devletini kime veriyorsunuz?

“AÇILIMA KOŞAR ADIM KATILIP EL YÜKSELTTİNİZ”

Özgür bey, şunu da öğrenmenizde fayda var: Mustafa Kemal Paşa, Kurtuluş Savaşında, etnik/mezhepçi kökenli iç ayaklanmalara karşı milletin hukukunu milletin askeri ile ve silahla korudu. ABD Mandacıları ya da İngiliz Muhipleri ile Açılım yapmaya kalkmadı!

-Şimdi siz el yükseltip, Açılım gayretlerine ortak olup, bir etnik/mezhep grubuna hangi devleti vaat ediyorsunuz? Hangi hak ve yetkiyle böyle bir çağrı yapabiliyorsunuz? -Şimdi siz Atatürk’ün görmediği neyi gördünüz ki, açılıma koşar adım katılıp el yükselttiniz!

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Erdoğan: Sözüm söz, deprem bölgesinde evine girmeyen kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da deprem konutlarının teslim töreninde, “Deprem bölgesinde evine girmeyen hiçbir hak sahibimiz kalmayacak” …

Bir yanıt yazın