Diş Hekimi Pertev Kökdemir’den diş sağlığı ile ilgili 4 altın öneri!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ağız ve diş sağlığı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunarak,” Zayıf bağışıklık sistemine sahip kişiler, daha önce bahsettiğimiz periodontal hastalık riski altındadır ve diş kaybı riskinizi artırır.”dedi.

“Eksik dişleriniz sebebi ile yemek yerken zorlanmak veya gülümserken elinizle ağzınızı kapatmak rahatsız edici olabilir. Bu yüzden ağız bakımınızı ve düzenli diş hekimi ziyaretlerinizi ihmal etmemelisiniz.”diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir,  diş kaybının sebeplerini bilmek ve buna uygun alışkanlıklar geliştirmek ya da tedaviye başlamak için diş kayıplarının 4 yaygın nedenini şu şekilde açıkladı:

1) Kötü ağız hijyeni diş kaybına yol açar.

Diş hekiminizin ve ailenizin size her zaman günde iki kez diş fırçalamanızı ve her gün diş ipi kullanmanızı söylemelerinin bir nedeni vardır. Bu, dişlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. Ağız bakım rutininizi aksattığınızda, diş sağlığınız etkilenir. Diş yüzeylerinde önce bir bakteri plağı ve bunun sonucunda gingivitis denen diş eti iltihabı oluşur. Eğer bu durumu önemsemezseniz diş eti iltihabı altındaki kemiğe geçer ve periodontitis oluşur. Dişleri tutan kemiğin iltihabı olan periodontitis zaman içinde geri dönüşümsüz olarak kemiğin erimesine sebep olur. Ve dişleriniz sallanmaya başlar.

2) Travma diş kaybetmenize neden olabilir.

İnsanlar bazen kazalarda veya temas içeren sporları yaparken dişleri zarar görebilir veya kırılabilir. Ancak yaralanma her zaman hemen belli olmaz. Bazen travma kökte göremediğiniz bir yerde etkisini gösterebilir. Ve daha sonra bu bölgede enfeksiyon gelişir. Bu diş kökü çevresinde kist oluşumuna neden olabilir. Ağız travması yaşadığınızda, bariz bir yaralanma görmeseniz bile diş hekimine görünmeniz önemlidir. Hatta bu kontrol travma aldığınız bölgeden 6 ay sonra çekilecek bir röntgen ile de kontrol edilmelidir.

3) Kötü beslenme diş kaybına neden olabilir.

Temel besinlerden yoksun bir diyet tüm bağışıklık sisteminizi etkiler. Zayıf bağışıklık sistemine sahip kişiler, daha önce bahsettiğimiz periodontal hastalık riski altındadır ve diş kaybı riskinizi artırır. Bol meyve, sebze ve kalsiyum açısından zengin besinler içeren dengeli bir beslenmeye özen gösterilmelidir.

4) Diş hekimine düzensiz ziyaretler diş kaybına neden olabilir.

Altı ayda bir diş hekimini ziyaret ettiğinizde, sadece temizlik için değil diş hekiminizin dişlerinizi incelemesine ve farkında olmanız gereken olası sorunlara dikkat çekmesine olanak tanır. Örneğin, küçük bir çürüğünüz varsa, diş hekiminiz erken teşhis ile çürük oluşumunu tedavi edebilir. Veya diş hekiminiz, diş eti hastalığının ilk aşamasın olan gingivitis belirtilerini fark ederek sizi uyarabilir. Erken aşamada tedavi edildiğinde periodontal hastalıktan korunabilirsiniz.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

2025 yılında Türkiye’de asgari ücret ile emekli maaşları ne kadar olacak?

Türkiye’nin 2024 yılı itibariyle ekonomik durumu, en düşük maaşlar ve asgari ücretle geçinen geniş bir …

Bir yanıt yazın