DSÖ: İsrail, Batı Şeria ve Gazze’de 171 kez hastane vurdu!

DSÖ, Batı Şeria ve Gazze’de meydana gelen saldırıların ayrıntılarını verilerle gözler önüne serdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail’in sağlık hizmetlerine yönelik saldırılarının bilançosunu paylaştı.

DSÖ’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sağlık alanında onlarca saldırıyla karşılaşıldığı belirtildi.

Görev başındaki sağlıkçılar hedefte

Buna göre, İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarında 7-24 Ekim tarihlerinde sağlık hizmetlerine yönelik 171 saldırı gerçekleştirildi.

Açıklamada, “16’sı görev başında olan sağlık çalışanı olmak üzere 493 kişi hayatını kaybetti.” denildi.

“Sağlık hizmetleri ve siviller artık korunmalı”

Bombardımanlara tepki gösterilen açıklamanın devamında, “Sağlık hizmetleri ve siviller artık korunmalı.” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, söz konusu saldırıların 96’sının Batı Şeria’da, 75’inin ise Gazze Şeridi’nde meydana geldiği kaydedildi.

Saldırıların bilançosu

Gazze’de yaralanan 372 kişiden 30’unun, görev başındaki sağlık çalışanlarından oluştuğu belirtildi.

24 ambulans hasar alırken, 34 sağlık tesisi saldırılardan etkilendi.

Batı Şeria’da ise 77 ambulans zarar gördüğü ifade edildi. 15 sağlık çalışanının, görev sırasında yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

İsrail’in iddiası: Sivilleri hedef almıyoruz

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, “ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’de sivilleri korumak için çatışmaya ‘insani ara’ verilmesi gerektiğini söyledi. Siz bu teklif hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yanıtladı.

İsrail’in bölgeye insani yardım, su, gıda ve ilaç sağladığını iddia eden Cohen, “Biz hiçbir zaman insanları hedef almadık.” dedi.

Erkek, kadın ve çocukların hedef alınmadığını savunan Cohen, “Sadece Hamas teröristlerini hedef alıyoruz.” diye konuştu.

Cohen, İsrail’in uluslararası hukuka göre hareket ettiğini ileri sürdü.

Gazze’ye yönelik savaşın İsrail’e günlük maliyeti 246 milyon dolar

Öte yandan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana devam eden savaş sebebiyle yıllık bütçede değişikliğe gidileceğini söyledi.

Smotrich, “Ülkenin bu seneki bütçesi, artık geçerli değil. İsrail’deki gelişmeler doğrultusunda değiştirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Dolaylı maliyet hesaplanmadı

Savaşın İsrail’e doğrudan maliyetinin günlük 1 milyar şekel olduğunu kaydeden Smotrich, dolaylı maliyeti konusunda “net bir değerlendirme olmadığını” ifade etti ve ekledi:

Yedek askeri güçlerin kitlesel hareketliliği ve Filistin’den büyük ölçüde roket saldırısı yapılmasıyla ekonominin kısmen felç olan etkisi üzerindeki maliyetine ilişkin henüz değerlendirmemiz yok.

İsrail’de 2023 için 484 milyar şekel (132 milyar dolar) kabul edilen yıllık bütçenin, 2024’te ise 514 milyar şekel (140 milyar dolar) olması öngörülmüştü.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

“Etki Ajanlığı” yasa teklifi revize edilmek üzere geri çekildi

Kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ olarak adlandırılan, “Devletin Güvenliği veya Siyasal Yararları Aleyhine Suç İşleme” maddesi geri …

Bir yanıt yazın