Türkiye ile Rusya, Suriye’de ortak devriyeye yeniden başlayacak

Türkiye ile Rusya’nın, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekat Bölgesi’nde gerçekleştirilen ve ara verilen birleşik kara devriyesinin yeniden başlatıldığı açıklandı.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, birleşik kara devriyesi faaliyetlerinin, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında 22 Ekim 2019’da imzalanan “Soçi Mutabakatı” ve uygulama esaslarına göre Barış Pınarı Harekatı Bölgesi’nin batısı ve doğusunda gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

RUSYA İLE ORTAK DEVRİYE YENİDEN BAŞLADI

Açıklamada, ilk birleşik kara devriyesinin 1 Kasım 2019’da yapıldığı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi: 5 Ekim 2023’e kadar 344 birleşik kara devriyesi faaliyeti icra edilmiş, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle devriye faaliyetleri durdurulmuştur. Türkiye ile Rusya Federasyonunca gerçekleştirilen birleşik kara devriyesi faaliyeti, 22 Ağustos 2024’te 4 araç (2 Pars, 2 Kirpi-2) ve 24 personelin katılımı ile Barış Pınarı Harekat Bölgesi’nin doğusunda yeniden başlatılmıştır.

ABD İLE RUSYA İŞ BİRLİĞİNDE DEVAM EDECEK

Ülkemiz sınırlarının ve bölgedeki sivil halkın güvenliğinin sağlanması, Suriye’nin kuzeyinde istikrarın tesis edilmesi, Türkiye’nin ABD ve Rusya Federasyonu ile vardığı mutabakat gereği bölgeden çıkması gereken PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktası, karargah ve askeri yapıların tespit edilmesi, terörle mücadelede Türk-Rus işbirliğinin sergilenmesi maksadıyla birleşik kara devriyesi faaliyetine müteakip dönemde devam edilmesi planlanmaktadır.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin cinayeti mercek altında! Narin, neden, nasıl öldürüldü?

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın