Katil Netanyahu Polisi’nden “Ultra Ortodoks Yahudilere” meydan dayağı

İsrail’de, zorunlu askerlik hizmetine karşı çıkan Ultra Ortodoks Yahudiler, sokaklara çıkarak bir kez daha protesto gösterisi düzenledi.
7 Ekim 2023 yılından beri Gazze’ye bomba yağdıran ve masum insanları katleden İsrail’de, sokaklar karıştı.

Zorunlu askerlik hizmetine karşı çıkan ve askere gitmek istemeyen Ultra Ortodoks Yahudiler, sokakları karıştırdı.

İsrail’de Ultra Ortodokos Yahudiler, Yüksek Mahkeme’nin haziran ayında onayladığı zorunlu askerlik yasasını protesto için çıktığı sokaklarda, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

GÖSTERİCİLER POLİS BARİYERLERİNİ YIKTI

Kudüs’te bir askeri kayıt ofisini basmak isteyen göstericiler, polis engelini aşmaya çalıştı. Göstericiler, polis bariyerlerini yıktı ve ardından da bölgede bulunan çöp kutularını devirdi.

İsrail polisi, coplarla göstericileri bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Atlı polisler de göstericilere sert müdahalede bulundu.

NE OLMUŞTU?

İsrail Yüksek Mahkemesi haziran ayında, ordunun Ultra Ortodoks erkekleri askere alması kararını onaylamıştı.

Kadın ve erkekler için 3 yıl zorunlu askerliğin bulunduğu İsrail’de, nüfusun yüzde 12’sini oluşturan Ultra Ortodoks Yahudiler, askerlikten muaftı.

HASİDİK YAHUDİLERİ KİMDİR, NEDEN ASKERLİKTEN MUAF TUTULUYORLAR?

Hasidik Yahudileri, İsrail’de bulunan din okullarında Tevrat eğitimi almaları karşılığında askerlikten muaf tutuluyor. Ayrıca bu okullarda eğitim alanlar, teknolojik olan her şeyi de reddediyorlar.

Televizyonu dahi “şeytani günah makinesi” olarak nitelendiren Hasidik Yahudiler’in en kalabalık olduğu semt ise olan Stamford Hill olarak biliniyor. Genellikle siyah şapka, bukleli saçlar ve siyah palto giymeyi tercih ediyorlar.

Ayrıca Hasidik Yahudilerinin evlilik ve yemek yemek dahil olmak üzere birçok konuda da kuralları var. Özel hayata önem veren bu kesim, dışarıya kapalı yaşıyor.

AMERİKA’DA ORTAYA ÇIKAN TÜNELLERDE, İZLERİ VAR

ABD’nin New York eyaletinde çok sayıda girişi olduğu belirlenen bir sinagogda gizli tüneller keşfedildi. Bu tünellerin de yine Hasidik Yahudiler tarafından uzun yıllardır yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Şimdiye kadar askerlikten muaf tutulmaları ise geçtiğimiz aylarda çıkarılan yasayla sona erdi.

YÖNETİCİ Editör

Taraf Olmayan Habercilik Yapan Aybüke Türk Haber, dünyadaki bütün Türklerin gür sesi ve onların kulağı olacaktır. Habere Bozkurtça bakan ve değerlendiren Aybüke Türk Haber mazlumların da temsilcisi olmayı hedeflemiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin cinayeti mercek altında! Narin, neden, nasıl öldürüldü?

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın